NRJAN
Entries About Link Dashboard Follow


The prettiest
Me


Assalamualaikum.
shida 1 19y/o 1 kajang 1 Dip in banking.


Shout here
Talk to much

Follow here
Thanks dear

(sorry. follower widget hilang so boleh guna button follow di sebelah kiri blog ye)

Blog Archive
throwback




Credit
The Creative


© 2013 - Full Template by Arrien Amani and someone help me is LEMAN .Edit by NRJAN
sem break
10 August 2017 | 1 Comments

adventure
Hi and assalamualaikum people 

Rasanya setahun sekali je update blog hahahah kalau masuk blog je mesti sebab join GA or any segmen. Busy 'ngat' dengan study. study kah aku ? hehe

Alhamdulillah dah nak masuk sem 3 dah aku. Cepat sangat rasa. But aku a bit kecewa dengan result sem lepas haih tah la maybe sebab aku banyak main. Balik class tak pernah buat revision or notes. Dalam class tak pernah focus, selalu fikir lepas ni nak makan apa, ada class cancel tak harini (( nak qada' tidur semalam sebab layan drama korea sampai 3-4 pagi )). macam mana tak teruk result. Pegang buku masa nak test, masa nak quiz, masa exam tu je. tu pun kadang kadang kalau nak kuiz, pagi sebelum start kuiz baru baca balik notes.

sekarang ni aku tengah cuti sem, 5 bulan. whut ?!?! " lamanyaa. betui ka? kolej apa cuti sampai 5 bulan? toksah dok pembuhung la "- nenek, makcik, pakcik, cousin, jiran sebelah, jiran atas bawah and so on. YES ceq cuti 5 bulan. Memang kolej ceq tau ceq penat belajaq sebab tu depa bagi ceq cuti lama tu HAHAHA k yang ni ceq tipu. Sebenarnya aku belajar under Uitm dekat Kolej Poly-Tech Mara, Bangi and for all information, semua Uitm or yg study under Uitm untuk sem2/2017 ((kalau tak silap)) semua kena cuti 5 bulan, katanya sebab nak selaraskan dengan degree Uitm idk. Start cuti dari bulan 4 sampai bulan 9 haaaaa lama bak hang. dah buleh kahwin tu kkk gurau gurau.

so, masa cuti sem ni srs macam macam nak buat. kerja? Ofcourse. Nak kumpul duit nak shopping dekat Hermo hahahah bukan tu je, aku kumpul duit nak ambil lesen and sambil sambil tu simpan duit untuk sambung belajar sekali. Sejak rasa diri dah besar ni makin segan nak susahkan mak ayah hehe punya la nak saving. Pergi kerja pun bawak bekal k ni tak tipu eh. Bukan kedekut ke pe en tapi sebab dah plan dari sebelum kerja nak beli ni, beli tu so kena la ikat perut sebulan dua hahahah alhamdulillah semua yg listed dah dapat ((tak sia sia bawak bekal))

Anyway, rindu nak lepak dengan classmate even bila ada depan mata rasa menyampah but bila dah jauh jauh ni rasa tak sabar nak masuk sem 3. yela semua duduk jauh jauh. kelantan, penang, kedah. Semua busy dengan "life" sem break memasing. Jangan ada yg dah kahwin sudah la. bukan apa, sebab depa tak jemput ceq

oklah that's it for now. bye and assalamualaikum 








Older